קבלת החלטות נכונה
קבלת החלטות הינו נושא חשוב בחיינו בכלל ובעסקים בפרט, האם אתה מקבל החלטות מהראש או מהבטן? מהי הדרך הטובה ביותר לקבל החלטות? על סמך רגשות או על סמך נתונים והיגיון? אולי שניהם?
בהחלטות עסקיות בפרט ובהחלטות בכלל חשוב מאוד לקחת את כל המידע שיכול להשפיע או להיות מושפע מההחלטה, בתהליך זה חשוב לעשות למידע עיבוד. לדוגמא, איתור ובניית טבלת יתרונות חסרונות, התוצר של עיבוד זה יהיה תוצר סופי אשר ישמש אותנו בקבלת ההחלטה הנכונה והוצאתה לפועל. החלטה שעברה עיבוד מושכל תוך התחשבות בכלל הגורמים אשר עלולים לשנות או לנתב החלטה בצורה אחרת.
החיים מלאי בחירות והחלטות, לא תמיד קלות וברורות, גם להחליט שלא לקבל החלטה הינה החלטה, אך לרוב זאת לא תהיה ההחלטה הנכונה, אז למה לא לבחור מלכתחילה את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך?
קבלת החלטות עסקיות נכונות יכולות לקרות בעזרת ליווי וייעוץ עסקי מקצועי אשר יעזור לך לקבל החלטות יותר מושכלות מהראש ולא על סמך אינטואיציה מהבטן, על פי מדדים וניתוח ברמת המאקרו והמיקרו, בסיוע מומחים בתחום, ניתן להוביל את העסק שלך ואותך קדימה בדרך לקבלת ההחלטות הנכונות ולהזנקת העסק שלך קדימה .
האם להחליט באמצעות אינטואיציה או מידע מושכל?
קבלת ההחלטה צריכה להיות באופן מושכל עם ידע וניסיון שמשולב בהחלטה. לדוגמא, אם יש לנו מפעל מטריות ואנו רוצים להרחיב את תוצרי המפעל האם עכשיו זה הזמן הנכון ביותר להרחיב את המפעל ואת פס הייצור? אם נקבל את ההחלטה מהרגש, ברור שנרחיב את המפעל, כי אנו רוצים לצמוח ולהתקדם, כך אנו נמדדים בעיני אחרים ובעיני עצמנו. אך האם זאת ההחלטה הנכונה ביותר עבורנו כרגע? האם ניתחנו את הסביבה ברמת המיקרו והמאקרו? אם התשובה היא כן, אז נוכל לקחת בחשבון שעכשיו קיץ, הביקוש למטריות יורד וזה לא זמן טוב להרחיב את פס הייצור, מצד שני, אולי אנחנו משווקים לשווקים בחו"ל, והעונה הקיימת שם היא חורף ולכן כן מתאים להרחיב את השוק? נתון נוסף שצריך לשקול, אומרים שהקיץ בישראל הולך להיות רוב השנה, אולי המפעל בכלל לא יהיה רלוונטי בעוד מספר שנים?
החלטה גדולה או קטנה צריכה להיות מחושבת ומושכלת תוך התחשבות בכלל הגורמים הרלוונטיים להחלטה, אין ספק שאינטואיציה מהבטן היא חשובה, אך לא מומלץ לקבל החלטות על סמך אינטואיציה בלבד.
טיפים על אופן תהליך קבלת החלטות
בשלב הראשון, איסוף כלל המידע שיכול להיות רלוונטי לקבלת החלטה והשפעתה. לאחר מכן נעבד את המידע, נמיין ונהפוך את המידע למידע למזוקק, אשר יכול לעזור לנו בתהליך קבלת ההחלטות. בשלב השני, נתחשב בסביבה ננתח את הענף בו אנו פועלים בראיית מיקרו ומאקרו שיכולה להשפיע על תוצאות ההחלטה. בשלב השלישי נעשה טבלה של יתרונות חסרונות ונמדוד את ההחלטה שלנו. בשלב הרביעי והאחרון, נבחן באופן תיאורטי את ההחלטה, נמנה "קטגור" שינסה לפעול נגד ההחלטה, ונחשוב על ודרכים שהיא עלולה להיכשל ולא תצא לפועל, במידה וכל השלבים עברו בהצלחה, סיכויי ההצלחה של תוצאות ההחלטה עלו במאות אחוזים, בהצלחה!
אנחנו ב-GPS לעסקים בעזרת המנהלים העסקיים שלנו יכולים לעזור לך באופן קבלת ההחלטות הנכונות בעסק שלך ומול הצמתים העסקיים בהם ישנו הצורך לקבלת ההחלטות הנכונות ביותר ועל פי ניתוח שלל האופציות הקיימות כמו טבלת יתרונות חסרונות כמובא במאמר ועוד… הניסיון שלנו כחברה אשר מלווה מאות עסקים מרוצים המנהלים עסקים מוצלחים ובעלי החלטות עסקיות ונכונות.
כל עסק בשבילנו הוא בעל חשיבות רבה! וכמו כן בכל עסק צריך לדעת לקבלת את ההחלטות הנכונות ובזמן הנכון, עזרה וליווי מקצועיים יכולים לעזור לך לקבל את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון! לאחר קריאת מאמר זה האחריות על קבלת ההחלטה הנכונה כרגע היא עליך, בהצלחה!