להצליח בתהליך הקמת עסק חדש

הקמת עסק בימינו איננו דבר שניתן לקחת בקלות ראש, על פי משרד התעשייה והמסחר כ-70% מהעסקים הקטנים והבינוניים הנפתחים בישראל מדי שנה נסגרים בשנת חייהם הראשונה, ובשנת החיים השנייה כ-20% עסקים נסגרים גם כן.

מה ניתן לעשות על מנת לנצח את הסטטיסטיקה שהיא לא כל כך טובה בלשון המעטה לטובת מקימי העסקים? האם ניתן בכלל להילחם בתופעה? התשובה היא כן. ובשלושה מילים בדיקה ותכנון מוקדמים. ועל כך נפרט במאמר הבא.

הסיבות להקמת עסק

מהי הסיבה שבגללה אנו רוצים לפתוח את העסק, האם המניעים שלנו נכונים ובעלי פריון נכון או שהמניעים אחרים, רוב בעלי העסקים חושבים על מניע כלכלי אך זה לא מספיק ונצטרך לבדוק היתכנות, לדוגמא האם זיהיתי צורך אמתי לפתוח מעדנייה מרשימה ברחוב הסואן ובאמת ישנו צורך והעסק כן יצליח, או שאני רוצה לפתוח חנות בריאות גם כן ברחוב מרכזי אך טרנד הבריאות לא מדבר לאוכלוסייה הספציפית שגרה שם, אך אני חושב שזה מגניב וטרנדי. התפיסה המקצועית של GPS לעסקים אומרת שמתחילים מהסיבה לפתיחת העסק ואם מדובר על נתונים חמים ואובייקטיבים מהשטח נצטרך לבדוק אותם לעומק, לכמת הכל למספרים ובדיקת היתכנותם. צריך לשאול את השאלות הנכונות, כמו מה התחום אליו משתייך העסק, מי הם הלקוחות הפוטנציאליים, מה נצטרך מבחינת הוצאות ראשוניות על העסק, האם ישנו צורך בגיוס עובדים, מערכות טכנולוגיות מתוחכמות ועוד.

כתיבת תוכנית עסקית

בשלב זה בעל עסק צריך לכתוב תוכנית עסקית/תוכנית לפעולה או להיעזר במלווה עסקי על ידי חברה מקצועית אשר תעזור לו לכתוב תוכנית זאת,(לינק למאמר בנושא תוכנית עסקית) בתוכנית יפורטו ההוצאות הראשוניות של העסק, תכנון ארגוני וכלכלי תוך כדי התחשבות בגרף ההתקדמות של עסקים חדשים, כידוע עסק בשלביו הראשונים אינו מפיק רווחים משמעותיים לבעליו אלא ההפך הוא הנכון, ההשקעה בעסק בשלביו הראשונים גם לאחר פתיחתו עדיין ממשיכים. הניסיון שלנו ב-GPS לעסקים הוא שבזמן כתיבת התוכנית לא תעשינה הנחות וייפוי המציאות כיוון שאנו נלהבים וחדורי מוטיבציה, שזה מצוין אך כשמתעסקים בנתונים צריך לחשוב עליהם בצורה רצינית ואובייקטיבית כיוון שרק כך נוכל להתמודד עם הדברים הצפויים והבלתי צפויים בצורה הנכונה ביותר.

זיהוי ותכנון מקורות מימון להקמת עסק

מהו מקור המימון שלנו, האם כספים שאנו מגיסים מהבית או לווים מהבנק, אולי מחפשים משקיע או זורמים על שותפים? שאלות אלו ועוד הקשורות למימון צריכות להישאל כבר בשלבי בניית התוכנית העסקית וחשוב שהתשובות לשאלות אלה יהיו נכונות לטובת ההצלחה הפיננסית של העסק.

רישיונות, תקנים, תעודות ובירוקרטיה

ישנם עסקים אשר מחוייבים בטרם הפעלת העסק לקבל רישיון תקן או תעודה, לדוגמא מסעדה שרוצה להיפתח וצריכה אישור ממשרד הבריאות על הפעלת המסעדה אשר מייצרת מזון, דבר שנתפס כמשהו בעל אחריות מאוד גבוהה ודורש אישורים מתאימים לכך.

פתיחת תיקים ברשויות המס

ישנם סוגים שונים של אופי העסק מבחינת רשויות המס, זה יכול להיות עוסק פטור, אשר לא צריך לשלם מע"מ על עסקאות שהוא מבצע בתנאי שהמחזור השנתי שלו אינו עולה על סכום מסוים המוגדר ומשתנה בחוק, עוסק מורשה, אדם עצמאי שפתח תיק במשרדי המע"מ ומקבל מספר עוסק שבאמצעותו הוא רשאי להוציא חשבוניות מס ללקוחותיו, חברה בע"מ, כרוכה במספר אגרות ותשלומים מחייבים שנתיים כמו לדוגמא רישום ברשם החברות ותשלומי אגרה שנתית ועוד, לכן מומלץ להשתמש באנשי מקצוע ומלווה עסקיים אשר ליוו עסקים בפתיחתם בעבר ובהווה.

הכנות פרקטיות

להתחיל לעבוד! דברים כמו הכנת המקום לפתיחת העסק, קניית הציוד, גיוס העובדים והדרכתם, חזון אשר ישרת את בעל העסק העובדים וישליך על הלקוחות, שיפוץ המקום מבחינה פרקטית יעילה ואפקטיבית שיענה על הצרכים שהעסק נותן ועוד.

אנחנו ב-GPS לעסקים אשר מלווים מאות עסקים ונמצאים בחוד החנית של עולם הייעוץ, יכולים לעזור לך בתכנון מוקדם של פתיחת העסק ובדיקת היתכנות נכונה ומציאותית אשר תהפוך לך את החלומות על פתיחת עסק למציאות.

כל עסק בשבילנו הוא בעל חשיבות רבה, עסק בהקמה או עסק קיים צריך לדעת שיש מישהו שמלווה ונותן לו גב מקצועי, מישהו בעל ניסיון של שנים רבות, על מנת לקבל את ההחלטות הנכונות בכל תחום במגוון נושאי העסק, בהצלחה!

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך…

תפריט